| Pagoda-lakoma receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fej pagoda karfiol (ha nem találtunk a piacon pagoda karfiolt, természetesen a karfiol hagyományos változatából is elkészíthető) 1 zacskó előfőzött rizs 10dkg sonka 30 dkg darált hús 2 kis pohár tejföl 1 fej vöröshagyma 15 dkg sajt 1-2 gerezd fokhagyma petrezselyem olaj Elkészítés: A rizst a szokásos módon elkészítjük. Néhány kávéskanál olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a sonkát, majd a sóval, borsal behintett darálthúst is. Alaposan átpirítjuk, majd elkeverjük a rizzsel és a petrezselyemmel. A karfiolt rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Kivajazott tűzálló tálba öntjük a rizses keveréket, ráfektetjük a karfiolrózsákat. A tojásokat felverjük, és a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket is. Ezt a tojásos keveréket a karfiolra öntjük. (itt-ott engedjük kukucskálni a karfiolokat - csak a látvány kedvéért) Tetejére reszeljünk sajtot, és előmelegített sütőben 200 fokon süssük addig, míg szépen megpirul. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |