| Kelkároszta tekercs receptEgytálételek Hozzávalók: 4 adag közepes fej kelkáposta 45 dkg. darált hús 1kis fej vörös hagyma 2 gerezd fokhagyma 10 dkg. kemény sajt 2 dl. tejfől 1 bögre zsemle morzsa só bors fűszerpaprika kömény mag Elkészítés: Válasz le a káposztáról 8 szép nagy levelet, óvatosan vágd ki a vastag középső eret belőle. tedd öket nagy lábasba, öntsd fel vízzel, nagy lángon tedd fel főni. Amig a káposta fő, készíts a húsnak pörkőlt alapot, tedd bele a húst, amikor készen van, szórjál bele annyi morzsát amennyi felveszi a levét. A káposztát 5 percnyi forrás után szűrd le, tedd tálcáta hűlni. Tölts a káposzta levelekbe a húst, tekerd fel, hajts be a szélét, tedd őket magas falú tepsibe locsold meg tejfőllel, reszeld rá a sajtot 25 percre tedd 180 fokos sütőbe. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 320 kcal A receptet beküldte: mergesbanya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |