Tutireceptek.hu fejléc

Bundás virsli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 csésze liszt
2/3 csésze kukorica liszt
2 ek cukor
1+1/2 sütőpor
3/4 csésze tej
1 nagy tojás, felverve
8 db
8 hurkapálcika vagy fa spatula
1 csésze olaj a sütéshez(bő olajban sütjük)

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, cukrot és sütőport. Egy másikban kikeverjük a tojást a tejjel, majd hozzákeverjük szép lassan a lisztes keveréket és alaposan kikeverjük. A keverékből alacsony peremű tálba öntünk egy adagot. A virslik egyik végébe beleszúrjuk a pálcikákat (legalább a negyedéig, hogy tartson is),majd a tejes lisztes keverékbe forgatjuk a virsliket és felforrósított bő olajban kisütjük. Egy serpenyőben egyszerre 3-4 hot dogot is ki tudunk sütni úgy, hogy a pálcikák ne érjenek nagyon bele az olajba. Arany barnára sütjük őket, majd egy szalvétával bélelt tálra tesszük lecsöpögni. Melegen tálaljuk. Adhatunk mellé sült krumplit, mustárt, ketchupot, esetleg majonézt, de önmagában is finom.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rumos bundás banán » Tésztába göngyölt virsli » Virslis lepény » Tojásos virsli
» Zöldséges virsli » Töltött bundás » Sajtos, baconos virsli » Virsli batyuban
» Zöldbabsaláta virslivel » Virslitokány » Rakott bundás kenyér » Bundás kenyér másképpen
» Virsli leveles tésztában » Virsli kabátkában » Bundás zsemle cukrosan » Bundás hús zöldségekkel


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.