Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
60 dkg padlizsán, 4 dl natúr joghurt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, meghámozzuk.
2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk.
3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét.
4. Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük.
5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük
6. Kicsit félretesszük hűlni, addig a joghurtba beleprésejük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk.
7. A padlizsánkockákat nyakonöntjük a joghurttal, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Elkészítési idő: 55 perc

A receptet beküldte: tsillah

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nyársonsült joghurttal » Ropogós padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta 2. » Padlizsánsaláta
» Joghurtos padlizsánsaláta » Almakrém joghurttal » Őszibarackflip joghurttal » Ördög mártás
» Lencsesaláta virslivel » Rizses tonhalsaláta » Görög uborkasaláta » Póréhagymás babsaláta
» Csicsókás salátám » Almás céklasaláta » Sajtos feketeretek saláta » Zelleres ráksaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.