| Padlizsánsaláta joghurttal nyakon öntve receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 60 dkg padlizsán, 4 dl natúr joghurt, só, bors, 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: 1. A padlizsánokat megmossuk, végüket levágjuk, meghámozzuk. 2. Kockára vágjuk, szűrőbe tesszük, és jól megsózzuk. 3. 20 percre félretesszük, ezalatt a só hatására a padlizsán "kiizzadja" a keserű levét. 4. Leöblítjük, és leszárogatjuk a kockákat, alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és szintén alufóliával befedjük. 5. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük 6. Kicsit félretesszük hűlni, addig a joghurtba beleprésejük a fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk. 7. A padlizsánkockákat nyakonöntjük a joghurttal, és legalább 3 órára a hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Elkészítési idő: 55 perc A receptet beküldte: tsillah Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |