| Ördög mártás receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 szál friss kakukkfű, 5 adag barnamártás, 2 dl fehérbor, 1/2 dkg egész bors, 2 db babérlevél, 1/2 dkg cayenne-i bors, 1 csokor petrezselyem zöld, 10 dkg vaj, 1 közepes méretű vöröshagyma, 5 dkg húskivonat, ízlés szerint só. Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, 5 dkg vajban megpároljuk. Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, egész borsot, babérlevelet. Lassú főzéssel sűrűre beforraljuk, folyamatos keverés mellett! A barnamártást felforraljuk, hozzászűrjük a fűszerkivonatot. További sóval ízesítjük, ha szükséges. Húskivonatot adunk a mártáshoz, ettől fényes lesz. A végén csipetnyi cayenne-i borssal megbolondítjuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |