| Nyársonsült joghurttal receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg bárányhús megtisztítva és 3 cm-es kockákra vágva, 3 kis fej vöröshagyma vastag karikákra vágva, 3 ek. olívaolaj, 1/2 dl mentás ecet, (balzsam ecet is megfelel, nem érződik a menta ) 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1/2 mk. törött bors, késhegynyi nagyon csípős pirospaprika, só, 2 dl joghurt, 1 fej saláta, 6 illatos fából készült grillpálcika.(Keleti étel hozzávalókat áruló boltokban kapható) Elkészítés: Tegyük tűzálló edénybe a húst, az olajat, a mentás ecetet, a fokhagymát, a törött borsot, és hagyjuk állni 3 óráig. Vizezzük meg a nyársakat, és húzzunk felváltva a pálcikákra a húsból és a hagymából. Szabad tűzön, forgatva süssük puhára. Ha kész, szórjuk be a sóval és a pirospaprikával. Mossuk meg jól a salátát, rázzuk le róla vizet, és rakjuk nem túl mély, egyszínű cseréptálba, és helyezzük rá körben a sültet. Öntsük le a joghurttal. Azonnal tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |