| Zelleres ráksaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 nagyobb zellergumó 30 dkg főtt rákhús (jó a boltban kapható rákrudacskák is) 2 teáskanál mustár fél citrom leve 1 csokor petrezselyem zöld 1 teáskanál tárkony 4 evőkanál majonéz 4 evőkanál tejföl (vagy natur joghurt) só, bors Elkészítés: Hámozzuk meg a zellergumót, majd egy erős reszelőn reszeljük le gyufaszál vastagságúra. Ha van konyhai gyorsvágó gépünk, annak vékony reszelőjét is használhatjuk. Tegyük a zellercsíkokat egy nagy salátás tálba, majd kanalazzuk rá a mustárt, a tejfölt (joghurtot), a majonézt, ízesítsük sóval, kevés borssal, citromlével, összevágott petrezselyem zölddel és tárkonnyal. Adjuk hozzá a főtt rákhús felét, ill. a felkarikázott rákrudacskákat, majd az egészet jól keverjük össze. Tanácsok: Tálalási javaslat: Üveg salátástálkák aljára tegyünk pár levél ropogós salátalevelet, majd kanalazzunk rá a zellersalátából. Tetejére halmozzunk még a főtt rákhúsból. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: ördög Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |