| Rakott káposzta juhsajttal receptEgytálételek Hozzávalók: 4 személyre 2 piros színű paprika 50 dkg fehér káposzta 1 csokor oregánó 20 dkg feta sajt 200 g tejfől 0,25 l zöldség leves 3 ek olaj 75 dkg apróhús(pl.sertéslapocka) 200 g joghurt 2 ág menta só,bors,a kikenéshez margarin Elkészítés: A paprikát falatnyi db.-okra vágjuk.A káposztát csíkokra metéljük.Az oregánóból keveset félreteszünk,a többit finomra aprítjuk.A szétmorzsolt juhsajt felét jól összekeverjük a tejföllel,az oregánóval meg a levessel.Sózzuk borsozzuk. A felhevített olajon a húst 3-4 perc alatt megpirítjuk,majd kivesszük.A paprikát meg a káposztát a serpenyőben kb. 5 percig sütjük,és sóval borssal ízesítjük. A húst a zöldségeket meg a mártást váltakozva margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük.Megszórjuk a maradék juhsajttal és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Közben a mentát vékony csíkokra vágjuk,majd a joghurtba forgatjuk,és sózzuk,borsozzuk. A rakottast oregánóval díszítjük és a joghurttal kínáljuk. Pita illik hozzá. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 740 kcal A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |