Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsán paradicsommal és sajttal sütve recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
3-4 padlizsán /közepes méretű/
6-8 közepes paradicsom
1,5-2 dl főzőtejszín
15 dkg sajt reszelve

bors
fokhagymapor
bazsalikom
oregano
olaj

Elkészítés:
A megmosott padlizsán végeit levágom,és 1 cm széles karikákra vágom,mindkét oldalát besózom,és 10-15 percre félreteszem állni.
Felszeletelem fél cm szélesen a paradicsomot,lereszelem a sajtot.
A fűszerekből keveréket készítek. /Ízlés szerinti mennyiséget teszek mindegyik fűszerből a keverékbe/
Kiolajozok egy sütőedényt.
Egy sor padlizsánt lerakok az edény aljába,megszórom a fűszerkeverékkel,sajttal,majd rárakok paradicsomkarikákat,amit szintén lazán megszórok fűszerrel,sajttal.
Aztán kezdem újra a rétegezést,egészen addig,amíg el nem fogy a padlizsán és a paradicsom.
A végén tetejét megszórom sajttal,és meglocsolom a tejszínnel.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percet sütöm.
Sültekhez,natúr és rántott szelethez nagyon finom köret,de magában is fogyasztható.

Tanácsok:
Ez a mennyiség 3 főre elég nálunk.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes karalábé sajttal » Juhtúrós padlizsánkrém » Pangásius márványsajttal » Joghurtos padlizsánsaláta
» Padlizsános csirkesaláta » Padlizsános tészta » Disznóoldalas sörben sütve » Csirkemell formában sütve
» Pisztráng mandulával sütve » Oldalas sörben sütve » Túrós tészta sütve » Krinolin nyárson sütve
» Fetás padlizsánkrém » Hurka sütve » Fokhagymás padlizsán bartá » Marhakaraj sörben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.