| Padlizsán paradicsommal és sajttal sütve receptZöldséges ételek Hozzávalók: 3-4 padlizsán /közepes méretű/ 6-8 közepes paradicsom 1,5-2 dl főzőtejszín 15 dkg sajt reszelve só bors fokhagymapor bazsalikom oregano olaj Elkészítés: A megmosott padlizsán végeit levágom,és 1 cm széles karikákra vágom,mindkét oldalát besózom,és 10-15 percre félreteszem állni. Felszeletelem fél cm szélesen a paradicsomot,lereszelem a sajtot. A fűszerekből keveréket készítek. /Ízlés szerinti mennyiséget teszek mindegyik fűszerből a keverékbe/ Kiolajozok egy sütőedényt. Egy sor padlizsánt lerakok az edény aljába,megszórom a fűszerkeverékkel,sajttal,majd rárakok paradicsomkarikákat,amit szintén lazán megszórok fűszerrel,sajttal. Aztán kezdem újra a rétegezést,egészen addig,amíg el nem fogy a padlizsán és a paradicsom. A végén tetejét megszórom sajttal,és meglocsolom a tejszínnel. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percet sütöm. Sültekhez,natúr és rántott szelethez nagyon finom köret,de magában is fogyasztható. Tanácsok: Ez a mennyiség 3 főre elég nálunk. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |