| Pácolt sertéscsíkok wokos zöldségekkel receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávaló: 35 dkg sertéscomb 1 zacskó kész, mirelit, felolvasztott wok zöldségkeverék 2 db chilipaprika apróra vágva 3 ek. szójaszósz kb. 10 centinyi friss gyömbér megtisztítva 1 db zöldcitrom 2 csokor friss koriander Fél csomag vastag risztészta 1 dl vörösbor Elkészítés: A sertéshúst ujjnyi csíkokra vágom, majd beleteszem egy közepes méretű keverőtálba. Ráöntöm a szójaszószt és a bort, összekeverem és félre teszem. Amíg a hús pácolódik, a wok serpenyőbe öntök egy kevés olajat és megvárom amíg jól felmelegszik. Ezalatt egy tálba teszem a risztésztát, aztán nyakon öntöm annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi és 15-20 percre ezt is félre teszem. Végül a gyömbért a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem. Mikor az olaj már jó forró, 2 részletben megpirítom a serpenyőben a zöldségkeveréket kb. 2-2 perc alatt. Mikor az első adag kész, kiszedem egy tálba. Amíg sül a zöldség második fele, félbe vágom a zöldcitromot és felaprítom a korianderzöldet. Amikor aztán minden zöldség darab megpirult a várakozó társaikra halmozom a tálba. Az üresen maradt serpenyőbe öntök megint egy kis olajat és már hozzá is látok a hússütésnek. Ezt is két részletben sütöm meg, úgy 4-5 perc alatt adagonként. Mikor a hús is kész, ez is mind egy tálba kerül. Ekkor a serpenyőbe ismét öntök egy kevés olajat, aztán már csak az étel összeállítása van hátra; a serpenyőbe zuttyintom a pirított zöldségeket, a pirított húscsíkokat, az apróra vágott koriander 2/3 részét, a reszelt gyömbért, majd az egészet alaposan összekeverem. Jöhet a megpuhult, lecsöpögtetett rizstészta és egy újabb alapos keverés. Utolsókként kerülnek az ételbe az apró chili darabkák és a zöldcitrom leve. Egy újabb keverés után végül meghintem az egészet a maradék koriander zölddel és már ehetünk is. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |