| Bundás hús zöldségekkel receptEgytálételek Hozzávalók: 600 g sertés szűz 100 g burgonya 60 g füstölt sajt 50 g liszt 2 db tojás só őrölt bors olaj a sütéshez 150 g új burgonya 150 g sárgarépa 150 g zöldborsó fél csomag petrezselyemzöld 60 g vaj. Elkészítés: Jelen esetben sertés szüzet vagy tüskös pecsenyét 4-5 dkg-os szeletekre felvágjuk. Kissé megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe mártjuk. Felvert egész tojásba, és a vastag lyukú reszelőn reszelt krumpli, és füstölt sajt forgácsába forgatjuk. Így egy igazi "perzsa, sajtos bundát" kapunk. Bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Az újburgonyát megtisztítjuk, sós vízbe tesszük, majd olajban megsütjük. A bébi sárgarépát és a zöldborsót vajban ropogós puhára pároljuk, majd sózzuk, őrölt borssal ízesítjük, és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk. Ez lesz a bundás hús körete. Tálaláskor füstölt sajttal díszítjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |