| Birsalmás pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet pulykamell (kb. fél kg) 1 szép birsalma 4 dkg vaj 2 dl tejszín 1 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt 2 szem szegfűszeg 1 késhegynyi őrölt gyömbér só Elkészítés: A meghámozott, kicsumázott birsalmát vékonyra szeletelem. A hússzeletek mindkét felét megsózom, lisztbe mártom. Mindkét oldalán átsütöm a forró vajon, majd kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A pecsenyelében üvegesre párolom a birsalmagerezdeket. Ez után kiszedem a serpenyőből és félreteszem. A serpenyőbe visszateszem a hússzeleteket, rájuk szórom a fűszereket és ráöntöm a tejszínt. Fedő alatt 10 perciig párolom, végül visszateszem a gyümölcsöt. Rászórom a cukrot és addig forralom, amíg a cukor feloldódik a mártásban. Tanácsok: Párolt rizs, vagy sós vízben főtt burgonya illik hozzá. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |