| Őszibarackos pulykamell receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé 750 g-os konzerv őszibarack 1 fej vöröshagyma 1 dl paradicsomlé 1 citrom leve só, bors kevés olaj a sütéshez Elkészítés: Felkockázom a pulykamellet, picit sózom és 1-2 ek olajon szép barnásra sütöm. Eközben felkockázom apróra a hagymát és szeletekre vágom a barackot. A megsült husit egy tányérra teszem, ha kell, pótolom az olajat és üvegesre pirítom a hagymát, erre jön rá a barack, ameddig ezek rotyognak gyorsan összekeverem a paradicsomlét, a citrom levét, 3 dl a konzervlével és sózom, borsozom a lötyit, majd ezzel nyakon öntöm a hagymás barackot. 2 percig forralom, majd visszapakolom a húskockákat. kb 20 percig főzöm együtt az egészet fedő alatt, ha nagyon elfő a leve vízzel picit pótolom. Rizzsel tálalom. Tanácsok: Ez az étel valahol a francia és kínai konyha találkozása. Ha 1-2 kockát kiveszünk a végén a húsból, és 2-3 kocka barackkal és egy marék rizzsel összeturmixoljuk akár a 7 hónapos babánk is velünk ehet. Nálunk nagyon bejött :) Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: miccer Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |