| Lazachab receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg friss lazacfilé 10 dkg füstölt lazac (törmelék is jó) 5 dkg juhtúró 1 dl tejszín 2-2 evőkanál zseletinpor és frissen reszelt torma 1 csokor snidling só, törött bors néhány salátalevél Elkészítés: A füstölt lazac olaját leszűröm, serpenyőben felforrósítom és a darabokra vágott nyers lazacot megpirítom fajta, majdsaját levében megpárolom. A tejszínből kemény habot verek, a zselatint 1 dl vízben folyósra melegítem. Egy formát folpack fóliával kibélelek. A párolt lazacot turmixgépbe teszem (ha nincs, botmixerrel is lehet dolgozni), ráöntöm a tejfölt, a citromlevet, hozzáadom a füstölt lazacot és sóval, borssal ízesítem. A pürét összeforgatom a tejszínhabbal és a már nem forró zselatinnal. A masszát a formába töltöm, lefedem és hűtőbe teszem. Tálalás előtt salátalevéllel bélelt tányérra borítom és felszeletelve kínálom. Tanácsok: Három napig eláll. Tipikus karácsonyi vendégváró. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |