Tutireceptek.hu fejléc

Lazachab recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg friss lazacfilé
10 dkg füstölt lazac (törmelék is jó)
5 dkg juhtúró
1 dl tejszín
2-2 evőkanál zseletinpor és frissen reszelt torma
1 csokor snidling
só, törött bors
néhány salátalevél

Elkészítés:
A füstölt lazac olaját leszűröm, serpenyőben felforrósítom és a darabokra vágott nyers lazacot megpirítom fajta, majdsaját levében megpárolom.
A tejszínből kemény habot verek, a zselatint 1 dl vízben folyósra melegítem.
Egy formát folpack fóliával kibélelek.
A párolt lazacot turmixgépbe teszem (ha nincs, botmixerrel is lehet dolgozni), ráöntöm a tejfölt, a citromlevet, hozzáadom a füstölt lazacot és sóval, borssal ízesítem. A pürét összeforgatom a tejszínhabbal és a már nem forró zselatinnal.
A masszát a formába töltöm, lefedem és hűtőbe teszem.
Tálalás előtt salátalevéllel bélelt tányérra borítom és felszeletelve kínálom.

Tanácsok:
Három napig eláll. Tipikus karácsonyi vendégváró.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombapüré leves » Mesusz-féle hagymakrémleves » Gezemice leves » Májgomboc
» Legfinomabb csirkemell » Paksi halászlé original » Aszalt szilvaleves » Burgonyaleves korianderrel
» Hajdina leves » Hideg leves kétféle dinnyéből » Mandula leves » Fatörzs gesztenyével
» Nyári sárgadinnye leves » Joghurtos körteleves » Zöldségleves » Reszelt káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.