Tutireceptek.hu fejléc

Csángó gulyás recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg marhalapocka, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg rizs, 2 dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 2 db zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csapott mokkáskanál õrölt köménymag, só és õrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:
A húst kockákra vágom. A felhevített olajon üvegesre futtatom a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a köménymagot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. Két evõkanálnyi vizet öntök rá, és a húskockákat beletéve zsírjára pirítom. Megsózom, majd fedõ alatt puhára párolom. Idõnként kevés vízzel pótolom az elfõtt levét. Ha már majdnem puha, hozzáteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a felszeletelt, kicsumázott paprikát és a megmosott rizst. Annyi vizet öntök rá, hogy bõven ellepje. Fedõ alatt párolom a teljes puhulásig. Végül a tejfölt is belekeverem, összeforralom és forrón tálalom.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves csipetkével » Paleo gulyásleves » Szegedi marhagulyás » Galyasági fűszeres gulyás
» Diétás székelygulyás » Vörösboros csülökgulyás » Csángó galuska » Marhagulyás paleosítva
» Korhelygulyás » Gulyásleves gombával. » Sörgulyás bográcsban » Káposztagulyás
» Csángógulyás » Gulyásleves Mariann módra » Kolozsvári gulyás » Gulyásleves másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.