Tutireceptek.hu fejléc

Korhelygulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár,
1 kávéskanál Erős Pista,
1 csokor kapor,
2 db babérlevél,
kömény,
pirospaprika,
őrölt bors,
só,
20 dkg szárazkolbász,
1 evőkanál finomliszt,
2 dl tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
20 dkg vöröshagyma,
30 dkg savanyú káposzta,
3 evőkanál zsír.

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst.
Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, Erős Pistával fűszerezzük, kevés vízzel felengedjük – hagyományos pörköltet készítünk.
Amikor a hús már majdnem puha, rátesszük az átmosott, összevágott savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet meg a finomra vágott kaprot, szükség szerint utána ízesítjük, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd behabarjuk, besűrítjük vele a levest.
Végül belekeverjük a karikákra vágott, kevés zsíron megpirított kolbászt.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kovászos uborka leves » Sárgarépakrém leves » Szerb csorba » Sonkáskocka
» Zalai csirkeleves » Szegény leves » Kerekrépa krémleves » Padlizsánleves hidegen
» Kókuszos szelet » Finom gyors krumplileves » Kínai zöldségleves » Brokkoli krém leves
» Zabpehely fasírt » Hagymaleves » Resztelt májleves » Gyors bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.