| Korhelygulyás receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg marhalábszár, 1 kávéskanál Erős Pista, 1 csokor kapor, 2 db babérlevél, kömény, pirospaprika, őrölt bors, só, 20 dkg szárazkolbász, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg vöröshagyma, 30 dkg savanyú káposzta, 3 evőkanál zsír. Elkészítés: Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockákra vágott marhahúst. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, Erős Pistával fűszerezzük, kevés vízzel felengedjük – hagyományos pörköltet készítünk. Amikor a hús már majdnem puha, rátesszük az átmosott, összevágott savanyú káposztát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet meg a finomra vágott kaprot, szükség szerint utána ízesítjük, és az egészet puhára főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd behabarjuk, besűrítjük vele a levest. Végül belekeverjük a karikákra vágott, kevés zsíron megpirított kolbászt. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |