| Finom babgulyás receptLevesek Hozzávalók: 500 g tarkabab 4 szál sárgarépa 4 szál fehérrépa 1 kg sertéscomb 10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál csípős pirospaprika só bors majoránna 1 teáskanál szódabikarbóna Elkészítés: A babot 1 órára langyos vízbe áztatom, majd az áztatóvízzel együtt felteszem főni. A meghámozott, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a babhoz adom, és felöntöm két liter vízzel. A füstölt szalonnát felkockázom, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom rajta. Megszórom a csípős pirospaprikával, hozzákeverem a megmosott, kis darabokra vágott sertéscombot, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.(Egyszerűbben: pörköltet főzök, erősen csípős ízzel.) Sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem. Nagyjából egy óra alatt megfő a hús, ekkor levével együtt hozzáöntöm a babhoz-répához, a szódabikarbónát beleszórom, és óvatosan megkeverem a babgulyást. Közepes lángon főzöm kb. fél órán át. Friss kenyérrel tálalom. Aki szereti, főzhet bele csipetkét. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |