| Zöldbabgulyás receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (pulykacomb) 50 dkg zöldbab 5 dkg füstölt szalonna 2 db paradicsom 3 db zöldpaprika 10 dkg füstölt tarja 1 fej vöröshagyma 40 dkg burgonya 1 dl kefir só, pirospaprika, petrezselyemzöld Elkészítés: A felaprított szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöt eltávolítjuk. A visszamaradt zsírban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst, majd rövid pirítás után sóval, pirospaprikával fűszerezzük. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a felaprított zöldbabot és a burgonyát. Beledaraboljuk a paradicsomot és a paprikát. Rövid pirítás után a kis kockákra vágott tarját belekeverjük, majd annyi vízzel eresztjük fel, hogy éppen ellepje a hozzávalókat. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük. Végül egy kanál liszttel elkevert kefirrel behabarjuk. Utánaízesítjük, egyet forralunk még rajta. Tanácsok: Bő lére felengedve, levesnek is készíthetjük. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |