| Pacal, ahogy én készítem receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg előfőzött marhapacal, 1 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, olaj, 1 ek. pirospaprika, 1 csipet őrölt kömény, 2 ek. sűrített paradicsom Elkészítés: Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, kevergetve megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük kb. egy dl vízzel. A felkockázott paprikát és paradicsomot, valamint a sűrített paradicsomot is beletesszük, és pár percig pároljuk, hogy egy lecsós alapot kapjunk. Hozzáadjuk a pacalt, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, és lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és a leve besűrűsödjön. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |