| Karfiol leves - diétásan receptLevesek Hozzávalók: 10 dkg karfiol (20 kcal) 0,5 dl tej (30 kcal) 1 nyers tojás (55 kcal) vegeta Elkészítés: Két deci vegetás vízben feltesszük a karfiolt és puhára főzzük. Majd elkeverjük a tojást a tejjel és lassan belecsorgatjuk a levesbe, azaz behanarjuk. Nagyon óvatosan tovább főzzük, vigyázva, hogy a tojás ne ugorjon össze. Petrezselyemmel és/vagy kaporral ízesítjük. Tanácsok: Készítheted karalábéból is. A kalóriatartalom nem változik. Egy kicsit krémesebb, és pikánsabb lesz, ha csak két deci tejet és egy doboz natúr joghurtot keversz össze a tojással, és ezzel habarsz. Melegen is és kihűlt állapotban is finom. Gyorsan elkészíthető. Elkészítési idő: 20 perc Kalóriatartalom: 105 k kcal A receptet beküldte: Loni Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |