| Sajtkrémes krumplileves receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 20 dkg tejszínes krémsajt, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 8 dl zöldségleves (leveskockából), 1 csokor petrezselyem, só, frissen őrölt fekete bors. Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. A megtisztított hagymát karikákra vágjuk, a meghámozott fokhagymát fokhagymaprésen áttörjük. Az olívaolajat felhevítjük, és megforgatjuk benne a szeletelt krumplit, a hagymát és a fokhagymát. Sóval, borssal fűszerezzük, felengedjük az előre elkészített zöldséglevessel, és takaréklángon főzzük. Amikor a krumpli megpuhult, a krémsajtot a levesbe keverjük, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk. A megmosott petrezselyem száráról lecsipkedjük a leveleket, apróra vágjuk, és tálaláskor a levesbe hintjük. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |