| Tárkonyos borjúleves receptLevesek Hozzávalók: Fél kg borjúcsülök, 15 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 5 g ecetben eltett tárkonylevél, 10 dkg citrom, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 6 dkg vaj, vagy margarin, 5 dkg liszt, 2 dkg só. Elkészítés: A borjúcsülköt kb 2 centis kockákra vágom. Megmosom, majd felteszem 1,5 liter hideg vízzel. Mikor felforrt, leszedem a habját , hozzáadom a tisztított és kockákra vágott zöldséget, enyhén sózom és a citromlé felével ízesítem. Közepes lángnál készre főzöm. A vajból, vagy margarinból és a lisztből világos rántást készítek. Mikor a rántás kissé kihűlt, elkeverem a tejföllel és a tejszínnel, majd hozzáadom a leveshez. Újra felforralom. A végén finomra vágott tárkonylevéllel, némi tárkonyecettel és a maradék citromlével pikánsra fűszerezem. Ha szükséges utánsózom. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |