| Olivabogyós pulykavalami receptHúsételek Hozzávalók: Fél kg darált pulykahús 30 szem olívabogyó 1 evőkanál zsír 1 nagyobb fej vöröshagyma 1 közepes fokhagyma Fűszerek: fél tubus csípős pirosarany, majoránna bors,só,őrölt kömény, őrölt csemege piros paprika Elkészítés: A felaprított vöröshagymát kis vizen és a zsíron megpirítjuk. A darált húst ráöntjük a hagymára és felöntjül kb. 5-6 dl vízzel. A karikákra felszeletelt olívabogyókat és a felaprított fokhagymát is beleszórjuk. Fűszerezés ízél szerint a felsoroltakkal vagy másokkal is lehet ha nem szeretjük valamelyikfűszert. Főzzük kb. 30-45 percig a cuccot, a párolgó vizet pótoljuk (ellepje a víz a husit). Hagyjuk hűlni és állni, hogy a husi átvegye a fűszerek ízét. Tanácsok: Víz helyett fehérborral is lehet locsolni a husi főzés közben, úgy finomabb. Vagy lehet gombát is tenni a cuccba olívabogyó helyett/mellé. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 150 kcal A receptet beküldte: maryannn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |