| Nyúlsült zöldfűszerekkel receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 1 konyhakész nyúl, só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál dijoni mustár, 50 g főzővaj, 2 szem borókabogyó, 1 ág rozmaring, 1 ág kakukkfű, 1 ág majoranna, 2 babérlevél, 150 g pancetta (hasalja szalonna), 200 ml tyúkhúsleves-alaplé (lehet kockából is), 150 ml fehérbor, 100 ml marsala (édes desszertbor) Elkészítés: A nyulat egyforma darabokra vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük, majd bekenjük mustárral. 200 fokra előmelegítjük a sütőt. A nyúlhúst a felhevített főzővajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott szalonnát, végül az egészet leöntjük a borral és a levessel. Mellédobjuk a zöldfűszereket, a borókabogyót és a babérlevelet. Azután fedő alatt a forró sütő középső részében kb. 30 percig pároljuk. Sütés közben egyszer megfordítjuk, de a pecsenyelével gyakran locsoljuk meg a húst. Végül a nyulat leöntjük az édes borral, és még kb. 20 percig sütjük tovább a sütőben. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |