| Fasírt alaprecept receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg darált hús sertés vagy sertésmarha felesben 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva 6 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy zúzva 3 zsemle vagy 3 kisebb szelet kenyértej 1 csokor petrezselyemlevél3 egész tojás enyhén felverve 3-4 teáskanál sóbors ízlés szerint 2 teáskanál pirospaprika zsemlemorzsa olaj a sütéshez Elkészítés: A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. (Ha több tejet adtunk hozzá véletlenül, akkor alaposan nyomkodjuk ki belőle, különben a fasírt túl lágy lesz, és szétesik sütés közben.) A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást (amit előtte egy kis tálkában enyhén felverünk), a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.) Amikor minden jól elkeveredett, kisebb golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |