Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt alaprecept recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg darált hús sertés vagy sertésmarha felesben
1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
6 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy zúzva
3 zsemle vagy 3 kisebb szelet kenyértej
1 csokor petrezselyemlevél3 egész tojás enyhén felverve
3-4 teáskanál sóbors ízlés szerint
2 teáskanál pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A száraz zsemlét vagy kenyeret apróra vágjuk, majd kevés tejjel leöntjük és kézzel összemasszírozzuk. Akkor jó a massza, ha nem lehet kinyomkodni belőle tejet, mégis minden kis része szívott be folyadékot, tehát jól átázott. (Ha több tejet adtunk hozzá véletlenül, akkor alaposan nyomkodjuk ki belőle, különben a fasírt túl lágy lesz, és szétesik sütés közben.)
A darált húst egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, a 3 egész tojást (amit előtte egy kis tálkában enyhén felverünk), a zsömlemasszát, az apróra vágott petrezselyemleveleket, megsózzuk (adagonként adjuk hozzá a sót, nehogy elsózzuk), borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával, majd alaposan átkeverjük, átgyúrjuk az egészet. (Kézzel a legjobb dolgozni.)

Amikor minden jól elkeveredett, kisebb golyókat formázunk belőle és kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi halikra fasírtja » Tepsis halfasírt » Cukkínifasírt másként » Almás-citromos fasírt
» Különleges fasírtok » Tejszínes pulyka fasírt » Petrezselymes hamis fasírt » Burgonyafasírt
» Túrófasírt » Friss zöldséges fasírt » Csicseriborsó fasírt » Krumpli fasírt
» Almás fasírt » Fasírt muffin » Töltött fasírt sonkával » Tökfasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.