| 6-féle húspác grillezéshez receptHúsételek Hozzávalók: 4 adaghoz! Csípős-paradicsomos páchoz:(csirkeszárny, csirkecomb) kb. 50 dkg húshoz 1 dl balzsamecet 3 ek ketchup 2 ek cukor 1 ek chiliszósz bors ízlés szerint Fokhagymás-gyömbéres páchoz:(csirkehús, pulykahús, sertéshús) 1 közepes fej vöröshagyma 2 ek szójaszósz 0.5 ek cukor 1 kk gyömbér 3 gerezd fokhagyma Paprikás páchoz:(sertéstarja, sertéscomb) 0.5 dl olívaolaj 2 kk mustár 1 dl tej 0.5 ek ételízesítő 1 közepes db hegyes erős paprika Barna páchoz:(sertés) 5 ek ketchup 5 ek méz 3 ek szójaszósz 0.5 dl olívaolaj Joghurtos páchoz:(csirkehús, pulykahús) 2 dl joghurt só ízlés szerint 0.5 dl olívaolaj 3 gerezd fokhagyma Worchester páchoz:(sertéshús, marhahús) 1 ek worcestershire-szósz 0.5 dl fehérborecet (borecet) 2 ek mustár 0.5 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 0.5 ek chiliszósz babérlevél ízlés szerint (őrölt) bors ízlés szerint Elkészítés: A kiválasztott pác hozzávalóit összekeverjük. (A marha-és sertéshúshoz készített pácot ne sózzuk, a húsokat sem, mert sokáig állnak a pácban, elvonná a nedvességet a húsból és megkeményednének.) A hússzeleteket vagy az egész húst jól bekenjük a páccal. Jól zárható edénybe tesszük, és a hűtőben állni hagyjuk. (A marhahúst 2-3 napig pácoljuk, a sertéshúsnak elég egy nap, míg a szárnyasokat már pár óra alatt átjárja a pác.) Sütés előtt besózzuk a húst. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |