| Palacsintába bújt csirke receptHúsételek Hozzávalók: 4 nagy (sós) palacsinta, 20 dkg maradék csirkehús, 20 dkg gomba, 2,5 dl tej, 1 diónyi vaj, 2 dkg liszt, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája, 2 evőkanál tejszín vagy tejföl. Elkészítés: Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, szórjuk rá a lisztet, keverjük el egy fakanállal, majd adjuk hozzá a tejet is. Folyamatos keverés mellett ízesítsük a mártást sóval, borssal, szerecsendióval, és főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd. A csirkehúst aprítsuk fel, a gombákat vágjuk négybe, majd adjuk a szószhoz. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel vagy tejföllel, és ezzel sűrítsük be a csirkés-gombás ragut. Töltsük meg a palacsintákat és tegyük néhány percre forró sütőbe. Tanácsok: Előételként, vagy salátával főételként is tálalhatjuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |