| Török joghurtleves receptLevesek Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma. Elkészítés: Az uborkát meghámozom, lereszelem, a fokhagymát átpréselem. A kaprot és a mentaleveleket apróra vágom, majd az összes hozzávalót jól összeturmixolom. Jégbe hűtöm, majd tálaláskor mentalevelekkel díszítem. A kapor és a menta teszi igazán űdítővé és a hűsnél is hűsebbé ezt a zöldfűszeres joghurtlevest. Tanácsok: A hozzá szükséges borsmentát érdemes cserépben nevelni az erkélyen, hiszen ennek a leveleit sok étel és ital díszítésére használhatjuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |