| Üde krémleves parajjal receptLevesek Hozzávalók: 25 dkg burgonya 15 dkg paraj 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 dl joghurt fél csomó petrezselyemzöld fél csomó kapor 2 friss mentalevél 2 evőkanál olaj só őrölt bors pár csepp édesítő 1 kiskanál citromlé Elkészítés: A megtisztított, apróra vágott hagymát az olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a parajt és a kockákra vágott burgonyát. Kissé megpároljuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, megszórjuk borssal, picit édesítjük és lefedve kis lángon kb. 15 percig főzzük. Végül a levesbe szórjuk a finomra vágott petrezselymet, kaprot, mentát - majd botmixerrel pürésítjük. Ezután a zúzott fokhagymával ízesített joghurtot is hozzáadjuk, valamint pár csepp citromlével állítjuk be a kellő savanykás ízt. Jól behűtve fogyasszuk. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |