| Nyáritöltött káposzta kaporral receptHúsételek Hozzávalók: 1 fej édeskáposzta 50 dkg darált hús 15 dkg főtt rizs 1 mokkás kanál paprika 1 tojás bors só 1 kisebb vöröshagyma (reszelve) 20 dkg egres 1 nagy csomó kapor liszt olaj rántáshoz 2-3 dl tejfel Elkészítés: A káposztából kivesszük a torzsát forró vizbe tesszük és leszedjük a leveleket majd a vastag ereket kivágjuk,a többit szálasra vagdossuk,beleteszzük egy lábasba,majd a tölteléket elkészitjük. A darálhúshoz adjuk a vöröshagymát, tojást füszerpaprikát sót borsot a rizst jól összekeverjuk, és a káposztalevelekbe betöltjük. Ráhelyezzük az aprókáposztára majd annyi vízet öntük rá, hogy ellepje erre tesszük az egrest lefedjük és forrástól számitott 50-60 percig lassú tüznél puhárafőzzük. Majd megszojuk apróravágott kaporral és berántjuk. Tejfőllel tálaljuk. A receptet beküldte: gevi1931 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |