| Káposztás céklasaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1,5 kg cékla 1 kg lila káposzta, gyalult 1/2 kg lila hagyma vékonyra szelve 20 dkg cukor só ízlés szerint 3 dl 10%-os ecet őrölt kömény valamilyen tartósítószer Elkészítés: A céklát kicsit főzzük, apróra elkockázzuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A káposztát legyaluljuk, hagymát felszeljük, és az egészet összekeverjük a hozzávalókkal. Pár órát pihentetjük, közben többször megkeverjük, aztán pici tartósítószer a tetejére, és fogyasztható is. A maradék mehet a befőttes üvegekbe, mindenhez fogyasztható. Tanácsok: Hatalmas téli vitaminbomba. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |