Tutireceptek.hu fejléc

Gyömbéres káposztás csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
-kb 1 kg csirkehús(legjobb a comb mert nem olyan száraz)
-20 dkg savanyú káposzta
-csipetnyi só
-őrölt bors
-őrölt kömény
-egy kicsi diónyi gyömbér
-pici olaj(serpenyőbe hús alá)

Elkészítés:
A csirke húst pl ha combból készül kicsontozzuk,nagyobb kockákra esetleg csíkokra vágjuk.
A gyömbért vékonyan meghámozzuk és lereszeljük.
A káposztát ha valakinek nagyon savanyút sikerül venni, picit ki lehet mosni(de azért maradjon valamennyire savanyú),én pl nem mostam ki egyeltalán...

Szóval:
a húst az olajon majdnem készre sütöm, közben sóval, borssal ízesítem, majd mikor már majdnem kész hozzáteszem a káposztát és pár percig összepárolom mert akkor már lesz egy kis leve is.
Mikor a hússal a káposzta összepárolódott a gyömbért belereszelem összerottyantom és kész:-)

Tanácsok:
Ha valakinek nem elég benne a ch....akkor egy kis tejszínnel vagy tejföllel nyakon öntheti:-)

Elkészítési idő: 30 perc
Szénhidráttartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: jitácska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós gyömbéres hering » Argentin csirke » Azték csirkefalatok » Csirke chilipaprikával
» Káposztasaláta 2 » Gyömbéres sült tofu » Dubarry csirke, másképp » Pikáns szósz csirkéhez
» Csirkesaslik grillezőknek » Csirkés saláta » Joghurtos Tandori csirke » Kínai csirkeszárnyak
» Zöldbabos csirkeragu » Makói rántott csirkemell » Tere-fere csirke » Gombás csirke egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.