| Gyömbéres káposztás csirke receptHúsételek Hozzávalók: -kb 1 kg csirkehús(legjobb a comb mert nem olyan száraz) -20 dkg savanyú káposzta -csipetnyi só -őrölt bors -őrölt kömény -egy kicsi diónyi gyömbér -pici olaj(serpenyőbe hús alá) Elkészítés: A csirke húst pl ha combból készül kicsontozzuk,nagyobb kockákra esetleg csíkokra vágjuk. A gyömbért vékonyan meghámozzuk és lereszeljük. A káposztát ha valakinek nagyon savanyút sikerül venni, picit ki lehet mosni(de azért maradjon valamennyire savanyú),én pl nem mostam ki egyeltalán... Szóval: a húst az olajon majdnem készre sütöm, közben sóval, borssal ízesítem, majd mikor már majdnem kész hozzáteszem a káposztát és pár percig összepárolom mert akkor már lesz egy kis leve is. Mikor a hússal a káposzta összepárolódott a gyömbért belereszelem összerottyantom és kész:-) Tanácsok: Ha valakinek nem elég benne a ch....akkor egy kis tejszínnel vagy tejföllel nyakon öntheti:-) Elkészítési idő: 30 perc Szénhidráttartalom: 6 gramm A receptet beküldte: jitácska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |