Tutireceptek.hu fejléc

Nyárias rakott kel recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
hozzávalók 4 főre:

1 közepes fej kelkáposzta
0,5 kg darált hús
40 dkg rizs
1 paradicsom
5-6 karika zöldpaprika (csípős)
1 hagyma
1 nagy doboz tejföl
15 dkg trappista
ízlés szerint: só, bors
pirospaprika
paprikakrém

Elkészítés:
A kelkáposztáról lehámozzuk a leveleket, és forró, sós vízben főzzük, amíg megpuhul, de még nem foszlik szét.
Ezt leszűrjük, kicsit hűtjük, és a felét a tepsi aljára tesszük, amit jó bevajazunk.
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült, a rizst is hozzákeverjük. 3-5 percig pirítjuk, majd ha már üveges a rizs, rászedjük a tepsiben levő kelkáposztákra.
A maradék kelkáposztát szépen rárakosgatjuk, hogy elfedje a húst.
A tejfölt összekeverjük a tojással, és teszünk hozzá paprikakrémet is, ezt rászedjük a kelkáposztára.
Betesszük sülni, amíg szépen már megpuhult a rizs, akkor rászeleteljük a paradicsomot, ráteszünk pár karika csípős zöldpaprikát, rászórjuk a reszelt sajtot, és sütjük még, amíg meg nem pirul a sajt.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott mexikói » Rakott brokkoli másként » Gyors rakottas » Rakott kekszes
» Gombás rakott csirkemell » Rakott lapcsánka » Bolognai tésztarakottas » Zöldséges rakott tészta
» Rakott zöldségek » Rakott gomba másképp » Almás rakottas » Rakott tészta Judit módra
» Brassói rakott savanyúság » Rakott csirkemell gazdagon » Diós rakottas » Gombás, rakott tök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.