| Nyárias rakott kel receptZöldséges ételek Hozzávalók: hozzávalók 4 főre: 1 közepes fej kelkáposzta 0,5 kg darált hús 40 dkg rizs 1 paradicsom 5-6 karika zöldpaprika (csípős) 1 hagyma 1 nagy doboz tejföl 15 dkg trappista ízlés szerint: só, bors pirospaprika paprikakrém Elkészítés: A kelkáposztáról lehámozzuk a leveleket, és forró, sós vízben főzzük, amíg megpuhul, de még nem foszlik szét. Ezt leszűrjük, kicsit hűtjük, és a felét a tepsi aljára tesszük, amit jó bevajazunk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk olajon, hozzáadjuk a darált húst, majd a só, bors, paprika, és ha már jól összesült, a rizst is hozzákeverjük. 3-5 percig pirítjuk, majd ha már üveges a rizs, rászedjük a tepsiben levő kelkáposztákra. A maradék kelkáposztát szépen rárakosgatjuk, hogy elfedje a húst. A tejfölt összekeverjük a tojással, és teszünk hozzá paprikakrémet is, ezt rászedjük a kelkáposztára. Betesszük sülni, amíg szépen már megpuhult a rizs, akkor rászeleteljük a paradicsomot, ráteszünk pár karika csípős zöldpaprikát, rászórjuk a reszelt sajtot, és sütjük még, amíg meg nem pirul a sajt. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |