| Diós rakottas receptTésztafélék Hozzávalók: . 25 dkg széles metélt tészta 1 evőkanál olaj 6 gerezd fokhagyma 1 kis cukkíni 10 dkg gomba 1 dl tejföl 1 dl tejszín 1 dl zöldségleves kockából 10 dkg reszelt sajt 2 evőkanál vágott dió vaj a formához só, bors Elkészítés: A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük az olajjal. A fokhagymát meghámozzuk, és nem túl apró szeletekre vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a tejszínnel, a levessel, majd kg 5 percig forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A megmosott és vékonyra vágott cukkínit és gombát 3 percre forró vízbe mártjuk, kimeregetjük, és lecsepegtetjük. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat, összekeverjük a tésztát, a fokhagymás szószt meg a zöldségeket, majd a tálba simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30 percig pirítjuk. Tálaláskor megszórjuk vágott dióval. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |