Tutireceptek.hu fejléc

Diós rakottas recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
. 25 dkg széles metélt tészta
1 evőkanál olaj
6 gerezd fokhagyma
1 kis cukkíni
10 dkg gomba
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 dl zöldségleves kockából
10 dkg reszelt sajt
2 evőkanál vágott dió
vaj a formához
só, bors

Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, összekeverjük az olajjal. A fokhagymát meghámozzuk, és nem túl apró szeletekre vágjuk, összekeverjük a tejföllel, a tejszínnel, a levessel, majd kg 5 percig forraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A megmosott és vékonyra vágott cukkínit és gombát 3 percre forró vízbe mártjuk, kimeregetjük, és lecsepegtetjük. Kivajazunk egy lapos tűzálló tálat, összekeverjük a tésztát, a fokhagymás szószt meg a zöldségeket, majd a tálba simítjuk. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30 percig pirítjuk. Tálaláskor megszórjuk vágott dióval.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági rakottas » Gyümölcsös-túrós rakottas » Virslis rakottas » Fogyókúrás rakottas
» Tejberizses almás rakottas » Tarhonyás rakottas » Habos rakottas » Provence-i rakottas
» Mindent bele rakottas » Erdélyi rakottas » Tojásos rakottas » Almás rakottas
» Rakottas cukkini » Mascarpone rakottas » Római rakottas » Mediterrán rakottas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.