| Narancsos jégkása receptItalok, koktélok Hozzávalók: 4 személyre: 5 dl frissen facsart narancslé, 4 ek. tokaji aszú, 4 ek. CANDEREL édesítőpor, 2 ek. citromlé, 1/2 narancs reszelt héja, 1 narancs a díszítéshez Elkészítés: A narancslevet elkeverjük a tokaji aszúval és a CANDEREL édesítőporral. Hozzáadjuk a citromlevet és narancshéjat, és a keveréket fagylaltgépbe vagy lapos tálba öntjük. A fagylaltgépet a használati utasítás szerint bekapcsoljuk, és megfagyasztjuk a keveréket. A tálat betesszük a mélyhűtőbe, és sűrűn megkeverve (így nem fagy egy darabbá) kásásra fagyasztjuk. Ha nem elég kásás, a masszát botmixerrel összetörjük. A narancsot megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket elfelezzük. A kását szétosztjuk a poharakba, a narancsgerezddel díszítjük, és tálaljuk. Tanácsok: Sorbet A sorbet (ejtsd: szörbet) gyümölcsből készített jégkása. Két főfogás között, vagy a főétkezés végén illik felszolgálni, mert segíti az emésztést, és megnyugtatja a gyomrot. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 104 kcal Szénhidráttartalom: 8,7g gramm A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |