Tutireceptek.hu fejléc

Mézes-narancsos csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 fej fokhagyma
1 narancsból nyert narancslé
2 ek méz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
10 dkg aszalt szilva (ízlés szerint)
1 db narancs

Elkészítés:
A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott, bundás csirkecomb » Borzas csirkecomb » Pikáns csirkecomb. » Duplahagymás csirkecomb
» Csabai csirkecomb » Göngyölt csirkecombok » Naranccsal sült csirkecomb » Tejfölös pikáns csirkecomb
» Csirkecomb római tálban » Töltött csirkecomb sajtal » Mustáros csirkecomb » Kedvenc csirkecombom
» Töltött csirkecomb » Sörben sült csirkecomb 2 » Csirkecombok hagymaágyon » Fokhagymás csirkecombok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.