| Narancsos karfiolsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol 1 nagyobb narancs 15 dkg natúr joghurt csipet só fehérbors kb. 1 evők. porcukor csipet citromsav 1 marék dió Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és sós forró vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, és a gerezdeket apróra felvágjuk. Egy tálba tesszük a narancsot a karfiollal, és a következő salátaöntetettel keverjük össze: A joghurtot kikeverjük a citromsavval, a sóval, fehérborssal, és ízlés szerint cukorral. A kész salátát megszórjuk durvára darált dióval, és hűtőbe tesszük tálalásig. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |