| Narancsos csokoládé torta receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 6 db egész tojás 7 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 3 evőkanál kakaópor 1 cs sütőpor 1 narancs leve és reszelt héja Töltelékhez 1 narancs leve és reszelt héja 2 evőkanál liszt 20-25 dkg Ráma 20-25 dkg porcukor 3 evőkanál kakaópor 3 evőkanál narancs lekvár, ha nincs, baracklekvárt keverjünk el narancs lével és ízesítsük narancs héjjal. Szóráshoz: mandula forgács (pehely) vagy édes morzsa Elkészítés: A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük fel kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, a tojások sárgáját, verjük tovább míg a cukor el nem olvad, ekkor szitáljuk bele a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet, adjuk hozzá az egy narancs reszelt héját és csurgassuk bele az egy narancs levét. Töltsük kikent (papírozott)tortaformába, 180 fokon süssük 40 percig. Hagyjuk hűlni. A krémhez vegyük az egy narancs levét és lereszelt héját, adjunk hozzá annyi vizet, hogy a két púpos kanál liszttel sűrű, de nem kemény masszát tudjuk főzni belőle. A masszát hagyjuk teljesen kihűlni. Míg a massza hűl, keverjük ki a margarint a porcukorral, majd vegyítsük össze a kihűlt, főtt masszát a margarinnal és a kakaóval. A torta lapot vágjuk 4 lappá. Az alsó lapot kenjük meg a krém 1/3-val, második lapot lekvárral kenjük meg, harmadik lapra a maradék krém fele kerül. A negyedik lappal betakarjuk és a tortánk oldalát és tetejét bekenjük a maradék krémmel. A torta oldalát szórjuk meg mandula forgáccsal vagy pehellyel esetleg édes morzsával, vagy ami éppen van odahaza. Tanácsok: Ha nagyon nagyot szeretnénk alkotni, a tortánk tetejét megszórhatjuk cukrozott narancs héjjal, de a kakaó por, vagy csoki dara is megteszi. Nem túl édes, de különleges ízű, nagyon finom tortát kapunk. A receptet beküldte: cel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |