| Narancsos mákos receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre liszt 2 narancs 1 csomag sütőpor 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj 1 csipetnyi só 1 bögre darált mák 10 dkg lágy vaj/margarin 1 bögre cukor 2 tojás 1 narancs reszelt héja 1 bögre tej 10 dkg narancslekvár 10 dkg tortabevonó étcsokoládé 2 evőkanál olaj 1 evőkanál vágott pisztácia Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a sóval és a mákkal. 2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, a reszelt narancshéjat, a narancsok kifacsart levét, végül a tejjel felváltva a mákos lisztet. A masszát a tepsibe öntjük, és középső rácsálláson 35-40 percig sütjük. 3. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, aztán sütőpapírostul vágódeszkára emeljük. A lekvárt felforrósítjuk, megkenjük vele a tészta tetejét, kissé szikkadni, száradni hagyjuk. A felaprózott tortabevonó csokoládét forró vízfürdőbe állított lábasban felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd a tészta tetejére öntjük. Mielőtt teljesen megkötne, sűrűn beszórjuk pisztáciával és morzsacukorral. Hagyjuk teljesen megdermedni, majd 5x5 cm-es kockákra vagy szeletekre vágva kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |