Tutireceptek.hu fejléc

Narancsos marhafelsál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg marhafelsál
15 dkg sárgarépa
15 dkg gyökér
6 dkg zsír
3 dkg liszt
3 dkg cukor
4 dkg paradicsompüré
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
2 dl vörösbor
1-2 szem narancs
szemes bors
kakukkfű

Elkészítés:
Szeleteld fel a húst, sózd, borsozd, és kevés zsíron süsd elő. A zöldségféléket tisztítsd meg, és vágd karikákra. Pirítsd meg a cukrot a zsírban, add hozzá a vöröshagymát és a zöldségeket. Rakd hozzá a paradicsompürét, és pirítsd addig, míg a paradicsom el nem kezd barnulni. Az elősütött húst tedd egy nagyobb serpenyőbe, és borítsd rá a megpárolt zöldségeket. Öntsd fel vörösborral és körülbelül ugyanannyi csontlével, majd ízesítsd sóval, borssal. Rakd a tetejére a narancsszeleteket, és fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, szedd ki, és a visszamaradt levet száraz rántással sűrítsd be. Forrald jól össze, majd szűrd át. Tálaláskor a szeleteket öntsd le a mártással, díszítsd a narancsokkal.

Tanácsok:
Köretnek a rizs illik a legjobban hozzá.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyömbéres-narancsos keksz » Narancsos banánkenyér » Narancsos kacsa » Fűszeres marhafelsál
» Citromos-narancsos tea » Narancsos-rumos palacsinta » Narancsos répatorta » Narancsos kávékrém
» Narancsos csokoládé álom » Narancsos-mandulás kifli » Narancsos töltött keksz » Narancsos túrószelet
» Narancsos csillagok » Narancsos mokka puncs » Narancsos marcipáncsók » Narancsos jégpuncs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.