| Narancsos marhafelsál receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg marhafelsál 15 dkg sárgarépa 15 dkg gyökér 6 dkg zsír 3 dkg liszt 3 dkg cukor 4 dkg paradicsompüré 1 fej vöröshagyma 2 db babérlevél 2 dl vörösbor 1-2 szem narancs szemes bors kakukkfű Elkészítés: Szeleteld fel a húst, sózd, borsozd, és kevés zsíron süsd elő. A zöldségféléket tisztítsd meg, és vágd karikákra. Pirítsd meg a cukrot a zsírban, add hozzá a vöröshagymát és a zöldségeket. Rakd hozzá a paradicsompürét, és pirítsd addig, míg a paradicsom el nem kezd barnulni. Az elősütött húst tedd egy nagyobb serpenyőbe, és borítsd rá a megpárolt zöldségeket. Öntsd fel vörösborral és körülbelül ugyanannyi csontlével, majd ízesítsd sóval, borssal. Rakd a tetejére a narancsszeleteket, és fedő alatt párold puhára. Ha a hús megpuhult, szedd ki, és a visszamaradt levet száraz rántással sűrítsd be. Forrald jól össze, majd szűrd át. Tálaláskor a szeleteket öntsd le a mártással, díszítsd a narancsokkal. Tanácsok: Köretnek a rizs illik a legjobban hozzá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |