| Narancsos kávékrém receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávaló a narancsos kávékrémhez: 2 tojássárga, 5 dkg cukor, 1 (púpos) kanál finomliszt, 1 dl erős feketekávé, 2 dl tej, 1 narancs reszelt héja. A narancsos habhoz: 1.5 dl hideg tejszín, 3 evőkanál narancslekvár, 1 evőkanál rum. Elkészítés: A tojássárgákat, a cukrot, a narancs reszelt héját és a lisztet kézi habverővel összekeverjük egy kisebb edényben, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a feketekávét és a tejet. A keverékből takaréklángon 5-10 perc alatt sűrűre krémet főzünk, és közben egy pillanatra sem állunk meg, kitartóan táncoltatjuk kezünkben a kézi habverőt. Így a végeredmény selymes és bársonyos lesz. A megfőtt kávés krémet robotgéppel további 5 percen át keverjük, hogy kihűljön. A desszertet elosztjuk 4 üvegkehelyben, és megpúpozzuk narancsos habbal. Ez úgy készül, hogy a hideg tejszínt robotgéppel félig felverjük, aztán a lágy tejszínhabhoz fakanállal hozzáadjuk a narancslekvárt meg a rumot, és végül néhány pillanatig még tovább verjük, amíg enyhén besűrűl. 4 adag lesz belőle. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |