| Finom narancsos kuglóf receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 narancs 25 dkg puha vaj 17, 5 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 4 tojás 40 dkg rétesliszt 10 dkg étkezési keményítő 1 cs sütőpor 1, 2 dl tej zsiradék és liszt a formához, porcukor a tetejére Elkészítés: A narancsokat forró vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. A héjukat vékonyan lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A formát kizsírozzuk és kilisztezzük. A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, amíg a massza krémszínű és lágy nem lesz. A narancshéjat és a vaníliás cukrot is beleszórjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csak addig keverjük, amíg a tojássárgája a tésztában már nem látható. A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd apránként a tésztára szitáljuk, jól belekeverjük. Először a narancslevet, majd a tejet is beleöntjük, végül a formába töltjük. A hideg sütő alsó rácsára tesszük, és (gáz 2-3. fokozat) megsütjük. Ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. Ha igen, kivesszük és a sütőformában még kb. 15 percig pihentetjük. Kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral vékonyan megszórjuk, naranccsal, esetleg narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük. sütési hőfok: 180°C tepsi mérete: 24 cm A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |