Tutireceptek.hu fejléc

Finom narancsos kuglóf recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 narancs
25 dkg puha vaj
17, 5 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
4 tojás
40 dkg rétesliszt
10 dkg étkezési keményítő
1 cs sütőpor
1, 2 dl tej

zsiradék és liszt a formához, porcukor a tetejére

Elkészítés:
A narancsokat forró vízzel lemossuk, majd szárazra töröljük. A héjukat vékonyan lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A formát kizsírozzuk és kilisztezzük.
A vajat a cukorral gépi habverővel habosra keverjük, amíg a massza krémszínű és lágy nem lesz.
A narancshéjat és a vaníliás cukrot is beleszórjuk, a tojásokat egyenként beledolgozzuk. Csak addig keverjük, amíg a tojássárgája a tésztában már nem látható.
A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport összekeverjük, majd apránként a tésztára szitáljuk, jól belekeverjük. Először a narancslevet, majd a tejet is beleöntjük, végül a formába töltjük.
A hideg sütő alsó rácsára tesszük, és (gáz 2-3. fokozat) megsütjük. Ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. Ha igen, kivesszük és a sütőformában még kb. 15 percig pihentetjük. Kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt porcukorral vékonyan megszórjuk, naranccsal, esetleg narancshéjcsíkokkal is díszíthetjük.

sütési hőfok:
180°C
tepsi mérete:
24 cm


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom krémleves sütőtökből » Mézes-narancsos csirke » Olajos kuglóf » Zala kocka nagyon finom
» Finom rakott karfiol » Márványos mazsolás kuglóf » Narancsos pezsgőkoktél » Csupa csokis muffinom
» Finom és hűsítő koktél » Finom gyümölcssaláta » Jókai finombableves » Narancsos puncs
» Édes finom rizottó » Narancsos finomság » Véletlen finomság » Finom harcsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.