Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros hentestokány hagymás burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
80 dkg sertéscomb,
só,
őrölt bors,
2 evőkanál mustár,
4 csemegeuborka,
1 nagyobb pritaminpaprika,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál liszt

a körethez:

80 dkg tisztított burgonya,
só,
őrölt bors,
3 dkg vaj,
2 lila-hagyma,
2 szál zeller zöld,
1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemegeuborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselymet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük. A körethez a burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lila-hagymát, a zeller-zöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemmel díszítjük.

Tanácsok:
A hentestokányt készíthetjük sertés helyett borjú- vagy akár szárnyashúsból is.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás túrós galuska » Póréhagymás virslisaláta » Fokhagymás spagettisaláta » Virsli roston, burgonyával
» Almás - fokhagymás karaj » Hentestokány » Hagymás tepertőkrém » Fokhagymás sertésszelet
» Hagymás tejszínes tészta » Almás-hagymás szelet » Sonkás-hagymás lepény » Mustáros karaj
» Hagymás sült pióca » Fokhagymás hal » Májkrémes hagymasaláta » Hagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.