| Sonkás-hagymás lepény receptEgytálételek Hozzávalók: 1 cs mélyhűtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része 20 dkg nyers sonka 1 ek olaj 4 tojás 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve) 15 dkg trappista sajt, reszelve Elkészítés: 1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe. 2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el. 3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is. 4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk. 5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |