Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sertésszelet recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet sertéskaraj csont nélkül
1 evőkanál étolaj
1 jó nagy fej fokhagyma
só, őrölt bors
kevés húsleves

Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, rövid ideig állni hagyom.
serpenyőben felforrósítom az olajat, amelyben a húsok mindkét oldalát hirtelen elősütöm.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdekre szedem, minden gerezdet kés lapjával összenyomok, aztán apróra vágom.
A húsokra egyenletesen rászórom a fokhagymát, kevés húslevest öntök alá, kb. 20 perc alatt, fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, fedő nélkül kicsit megpirítom.
Mi krumplipürével és párolt lila káposztával szeretjük legjobban.


A receptet beküldte: mmacus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás hátszín » Fokhagymás csirkemáj » Fokhagymás pulykaragu » Csípős fokhagymás pecsenye
» Fokhagymás-gombás karfiol » Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymás vaddisznótokány » Fokhagymás tészta
» Fokhagymás-kapros halfilé » Fokhagymás pizzakenyér » Fokhagymás marhapörkölt » Fokhagymás omlett gombával
» Brokkoli fokhagymás vajban » Fokhagymás, tepsis csülök » Bakonyi sertésszelet » Fokhagymás garnéla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.