| Mustáros hentestokány burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 4 evőkanál étolaj 1 fej vöröshagyma 80 dkg sertéscomb só őrölt bors 2 evőkanál mustár 4 db csemege uborka 1 nagyobb pritaminpaprika 1 csokor petrezselyem 1 evőkanál liszt A körethez: 80 dkg burgonya só őrölt bors 3 dkg vaj 2 db lilahagyma 2 szál zellerzöld 1 evőkanál fűszerpaprika Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a félujjnyi vastagra csíkozott sertéscombot, további 3-4 percig pirítjuk, közben sóval, borssal, mustárral fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd fedővel letakarva majdnem puhára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csemege uborkát, a pritaminpaprikát, az aprított petrezselyemzöldet, újból annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és ha a hús puhára főtt, kevés hideg vízzel simára kevert lisztes habarással sűrítjük. A körethez a megtisztított burgonyát enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval összetörjük. Ezután hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott lilahagymát, a zellerzöldet, megszórjuk fűszerpaprikával, és sóval, borssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd tányérra halmozzuk, mellétesszük a hentestokányt, és petrezselyemzölddel díszítjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |