Tutireceptek.hu fejléc

Uborkás mustáros csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
- kb 40 dkg csirkemell
- 1-2 vöröshagyma (lehet lila is, vagy 1 cs. újhagyma is)
- só
- bors
- 1 ek liszt
- 1-2 ek vaj, margarin
- 1 ek étolaj
- 2 dl tejföl
- 1 dl teszín
- mustár: 1 ek sima mustár, 1 ek magos mustár vagy 2 ek sima mustár
- pár db csemegeuborka (5-6 db a 5-8 cm hosszúságúból)

Elkészítés:
- a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (minél vékonyabb, annál hamarabb megpuhul, és max 5 cm hosszú legyen, majd erre szórjuk az 1 ek lisztet és átforgatjuk
- uborkát apró kockákra vágjuk
- hagymát is felaprítjuk
- sima mustárt a tejszínt és a tejfölt turmixszal, botmixerrel alaposan összekeverjük
- az olajat, vajat serpenyőbe tesszük, és felforrósítjuk, majd erre helyezzük rá a belisztezett csirkemell csíkokat, addig pirítjuk, amíg szépen meg nem pirul :D majd hozzáadjuk a hagymát is, és együtt kevergetjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Amikor a hagyma megpirult, ráönthetjük az öntetet (mustáros-tejszínes tejfölt), és hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát. Kb 5-10 percig összefőzzük az ízeket, és már tálalható is.

Tanácsok:
Köret: no hát ez igen változatos lehet.
- rizs, minden variációban (kukoricás, rizi-bizi, sima rizs....)
- saláta, ebben az esetben a csirkemellnek ki kell hűlnie
- tészta (szénhidrátgazdag lesz tőle)
- sültkrumpli ( u.a. mint a tészta)

Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor a végén tovább kell főzni, ha hígabbra, akkor kevesebb ideig. Hígítani bármikor lehet tejföl, vagy tejszín hozzáadásával!

Ha a receptem alapján elkészítetted, kérlek írd meg, hogy sikerült, és hogy ízlett a társaságnak!

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Szaszy79


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csirke » A Lászlók csirkemájasa » Mustáros halfilé » Ramada csirke
» Sajtos mandulás csirke » Zöldborsós csirkemáj » Brazil csirke » Sőrőscsirke
» Fokhagymás csirkemáj » Gombás Csirkeragu » Francia tárkonyos csirke » Cseréptálas csirke
» Csirkevacsora » Kókuszos csirkemellcsíkok » Borban párolt csirke » Őszibarackos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.