| Uborkás mustáros csirke receptHúsételek Hozzávalók: - kb 40 dkg csirkemell - 1-2 vöröshagyma (lehet lila is, vagy 1 cs. újhagyma is) - só - bors - 1 ek liszt - 1-2 ek vaj, margarin - 1 ek étolaj - 2 dl tejföl - 1 dl teszín - mustár: 1 ek sima mustár, 1 ek magos mustár vagy 2 ek sima mustár - pár db csemegeuborka (5-6 db a 5-8 cm hosszúságúból) Elkészítés: - a csirkemellet vékony szeletekre vágjuk (minél vékonyabb, annál hamarabb megpuhul, és max 5 cm hosszú legyen, majd erre szórjuk az 1 ek lisztet és átforgatjuk - uborkát apró kockákra vágjuk - hagymát is felaprítjuk - sima mustárt a tejszínt és a tejfölt turmixszal, botmixerrel alaposan összekeverjük - az olajat, vajat serpenyőbe tesszük, és felforrósítjuk, majd erre helyezzük rá a belisztezett csirkemell csíkokat, addig pirítjuk, amíg szépen meg nem pirul :D majd hozzáadjuk a hagymát is, és együtt kevergetjük, amíg a hagyma meg nem puhul. Amikor a hagyma megpirult, ráönthetjük az öntetet (mustáros-tejszínes tejfölt), és hozzáadjuk az apróra vágott csemegeuborkát. Kb 5-10 percig összefőzzük az ízeket, és már tálalható is. Tanácsok: Köret: no hát ez igen változatos lehet. - rizs, minden variációban (kukoricás, rizi-bizi, sima rizs....) - saláta, ebben az esetben a csirkemellnek ki kell hűlnie - tészta (szénhidrátgazdag lesz tőle) - sültkrumpli ( u.a. mint a tészta) Ha sűrűbbre szeretnénk, akkor a végén tovább kell főzni, ha hígabbra, akkor kevesebb ideig. Hígítani bármikor lehet tejföl, vagy tejszín hozzáadásával! Ha a receptem alapján elkészítetted, kérlek írd meg, hogy sikerült, és hogy ízlett a társaságnak! Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Szaszy79 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |