| Mézes, mustáros saláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 kg kínai kel 1 db saláta uborka 2 db sárgarépa 2 db lila hagyma 2-3db paradicsom 1 mokkáskanál só 3 ek. almaecet 1 csokor petrezselyem 2 ek. méz 3 ek. mustár 6 ek. olaj Elkészítés: Egy pohárban a sót az ecetben kiskanállal kevergetve feloldjuk, az apróra vágott petrezselymet beleszórjuk. A mézet és a mustárt hozzáadjuk, majd folytonosan kevergetve cseppenként beledolgozzuk az olajat.Óvatosan, ne csapódjon ki. A kelt csíkokra vágjuk, az uborkát, hagymát, paradicsomot felkarikázzuk, a répát lereszeljük. A kész öntetet a zöldségekre öntjük és lazán összekeverjük. Egy óra múva fogyaszthatjuk. Tanácsok: A botmixer aprítós részével,az öntet minden összetevője kikeverhető egyszerre! Önálló ételként vagy sült húsok mellé fogyasztható. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Zsuzsi1234 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |