| Mustáros csirkemellcsíkok receptHúsételek Hozzávalók: 4 före: kb.40 dkg csirkemellfilé csíkok(kb.1.5 cm vastag és 7-8 cm hosszú-de ki hogy szereti) 2 evökanál Globus mustár vagy Estragon mustár 2 evökanál feketebors,örölve 1 evökanál Delikát vagy Vegeta füszer más füszerek,ízlés szerint:majoranna,oregáno,bazsalikom szárítva(ezek nélkül is jó) 3 dl napraforgóolaj egy serepnyö egy üvegtálka vagy porcelántál Elkészítés: Az üvegtálkába beletesszük a felvágott csirkemellfilécsíkokat. Megszórjuk a feketeborssal,Delikáttal és esetleg más szárított füszerrel. Rátesszük a Globus mustárt és alaposan összekeverjük,hogy mindenhol legyen füszer is,mustár is. Alufóliával befedjük a tálat. Állni betesszük a hütöbe,minimum egy órára,de legjobb egy éjszakára. A serpenyöbe beletesszük az olajat. Egy dobozba zsemlemorzsát teszünk. Minden egyes húscsíkot belehempergetünk külön-külön a zsemlemorzsába és egy lapos tálcára sorba kiszedjük az egészet. Felforrósítjuk az olajat és a húscsíkokat kisütjük ropogósra. Ügyeljünk,hogy az olaj ne hevüljön túl,mert fekete és keserü lesz az egész. Egyszerre csak annyi hús legyen a serpenyöbe,hogy ne érjenek szorosan össze,mert lepereg a panír. Akkor szedjük ki,ha kissé már barna,de semmiképpen nem feketén. Tálalás: burgonyapüré és fejes saláta vagy jégsaláta illik hozzá a legjobban. Tanácsok: Több személynek készítve kicsit hosszadalmas,de megéri,föleg a pikáns ízek kedvelöinek. Nálunk családi kedvenc. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |