| Mézes-mustáros pulyka receptHúsételek Hozzávalók: 70 dkg pulykamell 4 dkg vaj 3 evőkanál mustár 2-2 evőkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé 1 evőkanál száraz fehérbor 10 gerezd narancs őrölt bors só Elkészítés: A húst tepsibe tesszük, puha vajjal megkenjük, megsózzuk, és forró sütőben minden oldalát 5 percig sütjük. A mustárt, a cukrot és a mézet egy tálban elkeverjük, ezzel a húst mindenhol bekenjük. A sütést még 50 percig meleg, de nem forró sütőben folytatjuk, közben a húst gyakran locsolgatjuk a saját levével. A narancsgerezdekről a fehér részt leszedjük, a magokat kivesszük, és a sütés vége előtt néhány perccel a hús mellé tesszük. A sütőléből az égett részeket kidobjuk, a levet leszűrjük, és egy serpenyőbe öntjük. A húst tányérra tesszük, és a meleg, de nem kikapcsolt sütőben tartjuk. A narancslevet és a bort a szószhoz öntjük, majd közepes lángon összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük, végül átpasszírozzuk. A húst vékony szeletekre vágjuk, előmelegített tányérokra osztjuk, a narancsgerezdekkel körberakjuk, és a forró szószt melléöntjük. Rögtön tálaljuk, burgonyakrokettet adunk mellé. Elkészítési idő: 80 perc Kalóriatartalom: 344 kcal A receptet beküldte: norahhh Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |